Bouw consortium

Een consortium van Techint, Sener, Entrepose en Vinci, een Italiaanse, Spaanse en Franse bedrijvencombinatie met veel ervaring, is aangesteld als hoofdaannemer om uitvoering te geven aan het ontwerp, de inkoop en de bouwactiviteiten met betrekking tot de geplande LNG- ontvangterminal en verdampingsinstallatie op de Maasvlakte (Rotterdam). 

Techint Groep

Techint Groep is een multinational met meer dan 60.000 mensen in dienst en met een omzet van zo’n 20 miljard dollar. De onderneming is actief op vijf continenten en heeft in de meer dan zestig jaar sinds haar oprichting een expertise opgebouwd in engineering en constructie, staal (Tenaris en Ternium), energiecentrales, industrie en gezondheidszorg. De sectie engineering en constructie heeft meer dan 3.500 projecten over de hele wereld afgerond op het gebied van infrastructurele werken, energieopwekkingcentrales, pijpleidingen en het bouwen van chemische- petrochemische en industriële complexen.http://www.techint.it

Sener Ingeniería y Sistemas, S.A.

Sener Ingeniería y Sistemas, S.A. is een van de grootste bouwbedrijven in Spanje met internationale vestigingen in Portugal, Polen, Argentinië en Mexico. Seners biedt voornamelijk engineering- en constructiediensten aan op het gebied van energie (warmtekrachtkoppeling, stoom- en gasturbinecentrales en zonthermische energieopwekking), gas, raffinage en petrochemicaliën. Verder houdt Sener zich bezig met belangrijke projecten in de civiele-technieksector (wegen, hogesnelheidsspoorwegtrajecten en vliegvelden), architectuur, defensie, ruimtevaart en scheepsbouw.

Entrepose

ENTREPOSE Contracting is een internationale EPC aannemer gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van complexe industriële projecten in de olie-, gas- en energiesector. De onderneming houdt zich in die sector ook wereldwijd bezig met productie, projectvoorbereiding en -begeleiding, aanleg van pijpleidingen en de bouw van opslagtanks. Entrepose Contracting is een van de belangrijkste specialisten van de wereld op het gebied van de bouw van LNG-tanks.

Vinci Construction Grands Projets

Vinci Construction Grands Projets is wereldwijd een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van civiele techniek en bouw. De onderneming bouwt al meer dan twintig jaar LNG-opslagtanks, onder andere in Frankrijk, Qatar, Egypte, Nigeria en Mexico. De onderneming heeft een omzet van zo’n 26 miljard euro en meer dan 145.000 mensen in vaste dienst.